Danmark er en stor fodboldnation

I Danmark er fodbold en meget populær sportsgren. Fodbold har gennem mange år været den sportsgren, som flest mennesker dyrkede, og det forholder sig fortsat sådan. DBU (Dansk Boldspil-Union) er dem, der arrangerer fodboldturneringer for klubhold herhjemme, og under unionen findes i alt seks lokalunioner. Der findes i alt 11 forskellige niveauer, som man skal spille på. I niveau 1-3 findes Danmarksturneringen, og her finder man Superligaen, 1. division og 2. division. Det er inden for dette niveau, at man kan spille på kampe hos Unibet eller andre udbydere, der tilbyder odds.

På niveau 4 finder man Danmarksserien. Her er i alt 40 hold, der er opdelt efter geografiske hensyn. I denne serie spilles der om fire oprykningspladser til divisionen over – nemlig 2. division.

Niveau 5-11 er de lokale serier, der arrangeres af de seks lokalunioner i DBU.

Spil fodbold – Danmarks nationalsport

Har man lyst til at spille fodbold, er der heldigvis mange klubber i Danmark. Både små og store byer byder på muligheden for at spille, og det fede ved sporten er også, at man hele tiden kan avancere, indtil man når Superligaen, der er det højeste niveau, man kan spille på herhjemme. Derefter kan man naturligvis have ambitioner om at spille i udlandet, og der efterhånden også et stort antal danskere, der har fået indfriet sådanne ambitioner.

Men fodbold er naturligvis ikke blot for de ambitiøse spillere. Det er også for dem, der bare gerne vil finde glæden ved at spille, og som ikke har ønsker om at leve af sporten. Under DBU findes et stort antal dygtige og kompetente trænere, der kontinuerligt videreudvikler sig, og om man er ung eller gammel betyder ikke noget, når det kommer til fodboldens verden. Alle kan nemlig være med, og der er plads til alle.

Vil man være med, skal man bare tage kontakt til den lokale klub.